Samsun’da ‘Mahalle Akademisi’ eğitimleri yeniden başladı
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ailelere yönelik düzenlenen Mahalle Akademisi’nin yeni dönem eğitimleri başladı. Program kapsamında aile içi iletişim, çocukların karşılaşabileceği riskler ve bağımlılıkla mücadele gibi konular ele alınıyor.
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ailelerin ve çocukların sosyal gelişimine katkı sağlamak amacıyla yürütülen Mahalle Akademisi, yeni eğitim dönemine başladı.
Her ay farklı okullarda 4 haftalık programlar halinde gerçekleştirilen eğitimlerde, aile içi iletişimden çatışma çözme becerilerine, çocukların karşılaşabileceği risklerin erken fark edilmesinden madde bağımlılığıyla mücadeleye kadar farklı başlıklar ele alınıyor.
Program; Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ve Samsun Müftülüğü iş birliğinde yürütülüyor.
Ekim ayı programı İlkadım’da başladı
Mahalle Akademisi’nin ekim ayı eğitimleri, İlkadım ilçesindeki Belediye Ortaokulu ve Samsun Anadolu Lisesi’nde başladı.
Belediye Ortaokulu’nda gerçekleştirilen ilk hafta programında Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hatice Kumcağız, “Aile İçi İletişim ve Çatışma Çözme Becerileri” başlıklı eğitim verdi.
Samsun Anadolu Lisesi’ndeki programda ise Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ve Narkotik Şube Müdürlüğü görevlileri ailelerle bir araya geldi.
Çocukların karşılaşabileceği riskler ele alındı
Eğitimlerde risk altındaki çocukların erken dönemde fark edilmesi, çocukların korunmasına yönelik aile tutumları ve madde bağımlılığıyla mücadele konuları hakkında bilgi verildi.
“Narko Anne” çalışması kapsamında da ailelere uyuşturucu madde kullanımı ve bağımlılık konusunda bilgilendirme yapıldı.
Mahalle Akademisi programının, il genelinde her ay farklı okullarda 4 haftalık eğitimlerle devam edeceği bildirildi.
Selin Zübeyde TURGUTER
Benzer Haberler
Samsun’da ‘Mahalle Akademisi’ eğitimleri yeniden başladı
Samsun’da ‘Direnişin Muştusu Gazze’ sergisi ziyarete açıldı
Atakum’da ailelerin buluşma noktası: Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Parkı
TEKNOFEST DRONE ŞAMPİYONASI’NDA SAMSUNLU KEREM YİĞİT TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
Atakum’da dayanışma sınır tanımıyor
Canik Belediyesinden Milli Birlik ve Beraberlik Buluşması: Gençler Doğu ve Güneydoğu İllerine Gidiyor
SASKİ’DEN İLKADIM’A GÜÇLÜ ALTYAPI DOKUNUŞU
Canik Belediyesi Duyurdu: O Tesislerin Çalışma Saatleri Güncellendi